Selasa, 7 Jun 2011

Penipuan Netbook 1 Malaysia

Netbook 1 Malaysia cap great Wall yang kononnya diberi percuma kepada pelajar sekolah golongan miskin adalah satu penipuan terancang untuk merompak rakyat miskin secara tanpa disedari .... netbook tersebut boleh didapati dalam harga borong RM150 -RM200 seunit di pasaran ... mereka yang menerima netbook secara "percuma" tersebut 'dipaksa' mendaftar dengan celcom atau tm untuk talian internet dalam tempoh tertentu ... terpaksa bayar bulanan ... syarikat dapat untung ... UMNO dapat nama ... rakyat dapat???
Pemberian "netbook percuma" juga tidak jujur ... pemilihan penerima juga mengikut kroni ... ada yang pendapatan keluarga sehingga RM10k pun dapat sampai 2 unit ... teman rasa senjata makan tuan ... kesedaran internet di kalangan "deme" akan membawa kepada perubahan sokongan dlm pilihanraya akan datang ... sape yang rugi? deme dan kuncu-kuncu deme jugak!!! 

9 ulasan:

  1. kira okey la tu.. dapat free..
    kita sepatutnya bersyukur dgn pemberian orang..
    Allah dah tentukan rezeki masing2.. biarpun dia orang kaya, kalo dah dapat 2 netbook free tetap rezekinya juga namanya kan..

    BalasPadam
  2. betoi kita sepatutnya bersyukur....

    BalasPadam
  3. Oooooooooooooooo ni makluk tak reti bersyukur.apa la.ada jgak makluk ni kt dunia

    BalasPadam
  4. bukan x reti bersyukur....aku pon x dapat sedangkan warga kampung aku semua dapat...bayangkan hanya 5 buah rumah yang sokong pas x di beri netbook tu....UMNO
    mmg pilih kroni....aku benci UMNO sampai mati!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
  5. setuju! umno memang keje menipu org je

    BalasPadam
  6. lawak komen2 kat atas ni, dah tertulis dah korang tak dapat netbook tu kiranya bukan rezeki la nak dapatkan, tak kira la korang pas ke umno ke pkr ker,tak belajar rukun iman ker?

    BalasPadam
  7. tapi bagi aku betul...
    netbook 1 satu malaysia ni bukan percuma kena langgan TM wifi...1 sekolah 500 orang pelajar dapat...sebulan kena bayar pada TM RM25...1sekolah:500xRM25=$$$$$?.(bukan TM WIFI tu pasang di rumah pelajar pun n sekolah pun x) bayaran berterusan walaupun ada tertunggak bayaran. sekiranya x bayar sehingga 14/15 bulan surat MERAH tuntutan bayaran dari TM akan sampai. sekiranya x bayar juga, kita akan dikenakan tindakan undang2 oleh TM. Ini akan membebankan golongan susah terutamanya 500 orang pelajar dari pelajar luar bandar…….free or pay? (1 sekolah 500 orang =1 negeri ? sekolah = 1 negara ? orang, ? sekolah X RM=$$$$$$$$$$$$$$$$$???) fikir2 lah sendiri....

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu. caj dikenakan tanpa ada apa2 perkhidmatan diberikan. betul TIPU RAKYAT 1 MALAYSIA

      Padam
  8. Tapi kat tempat saya tak ada pun bayaran bulanan ke TM atau celcom.? Kena bagi free je, then buat la suka hati ngan benda tu.

    BalasPadam